13 / 07 / 2024


Ziua Națională a României, marcată la Chișinău

By redactia , in Actualitate Internațional , at 29/11/2023

Ambasada României la Chișinău a dat startul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.
Cu acest prilej, misiunea diplomatică a organizat marți, 28 noiembrie, o recepție, la care au fost prezenți și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul de la Chișinău, Dorin Recean.
De asemenea, la eveniment au mai participat IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, deputați, membri ai Guvernului de la Chișinău, reprezentanți ai autorităților centrale și locale ale R. Moldova, ai corpului diplomatic, artiști, scriitori, oameni de afaceri și mulți prieteni ai României.
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a subliniat în discursul său că, în preajma zilei de 1 decembrie, ne gândim la generațiile trecute care au visat, au sperat și au construit pentru noi, iar noi avem datoria să protejăm ceea ce am moștenit și să asigurăm generațiilor ce vor urma un viitor prosper și sigur.
 „Azi, sărbătorim împreună, aici la Chișinău, Ziua Națională a României – ziua tuturor românilor. A celor care simt, gândesc și vorbesc românește. Sper ca peste nu mult timp să putem sărbători cu toții împreună, în Uniunea Europeană. La mulți ani români, la mulți ani România!”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.
Totodată, diplomatul a mai dat asigurări că România a fost, este și va rămâne alături de Republica Moldova, sprijinind-o inclusiv în parcursul său european.
„Legăturile strânse cu România și cu Europa sunt vii și prezente în toate domeniile: limbă, istorie, cultură, Biserică, economie. Cu voia dumneavoastră nu voi enumera toate proiectele pe care le derulăm sau finanțăm, căci susținerea noastră este amplă și vizibilă în fiecare domeniu. Iar când ajuți din suflet, nici nu-ți vine să te lauzi. De ce ajutăm din suflet? Pentru că cetățenii de pe acest mal al Prutului merită. Și îmi exprim speranța că politicienii europeni nu îi vor dezamăgii pe cetățenii R.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *