22 / 01 / 2022


Ziua Culturii Naționale, marcată în sudul Basarabiei istorice ~ InfoPrut

Românii din sudul Basarabiei istorice vor organiza vineri o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirea a 171…

De redactia , in Magazin , at 15/01/2021

Românii din sudul Basarabiei istorice vor organiza vineri o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirea a 171 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu.

În perioada 14-17 ianuarie 2021, la Centrul de Informare al României din Ismail va putea fi vizitată expoziția de carte cu genericul „Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură”, dedicată Poetului Național Mihai Eminescu.
În aceeași perioadă se va aduce și un „Omagiu domnului Eminescu” de membrii Cenaclului Literar „Ecoul Bugeacului” din Ismail.
„Ziua Culturii Naționale și 171 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, reprezintă cea mai bună ocazie să arătăm respectul cuvenit culturii românești și un prilej în plus pentru afirmarea identităţii şi unităţii noastre spirituale”, se arată într-o postare pe Facebook a Centrului de Informare al României din Ismail.
De asemenea, Consulatul General al României la Odessa va depune flori la bustul poetului, din fața Consulatului – operă a sculptorului botoșănean Marcel Mânăstireanu.
Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, Asociația Identitate Culturală Contemporană din România, în parteneriat cu Centrul de Informare al României din Ismail, organizează pe ZOOM un eveniment cultural-artistic cu genericul „Cultură fără frontiere”, ediția I.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: