27 / 05 / 2022


Zi neagră pentru democrație: Austria, țara în care s-a născut Adolf Hitler, a devenit azi primul stat din Uniunea Europeană care a decis impunerea vaccinării Covid pentru adulți

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 21/01/2022


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Zi neagră pentru democrație: Austria, țara în care s-a născut Adolf Hitler, a devenit joi primul stat din Uniunea Europeană care a decis, prin parlamentarii săi, impunerea vaccinării Covid cu seruri experimentale pentru toți adulții, în afară de gravide și de cei cu afecțiuni care-i fac incompatibili cu vaccinarea. Deși asemenea practici au mai fost impuse până acum doar în țări din lumea a treia, președinta germană a Comisiei Europene anunța încă din decembrie că a venit vremea să ne gândim la vaccinarea obigatorie în toate statele membre UE. 

Parlamentul Austriei a adoptat joi un mandat de vaccinare care va impune tuturor adulților din țară să se vaccineze împotriva COVID-19 începând cu luna februarie. Iar asta, ca un exces de zel într-o țară a cărei populații s-a conformat oricum la vaccinare într-o proporție de circa 70%. Totuși, pentru autoritățile covidiene destul de mult nu înseamnă și suficient, așa că Austria a devenit prima țară din UE care a adoptat un ordin de vaccinare obligatorie, în ciuda faptului că zeci de mii de cetățeni revoltați continuă să protesteze împotriva unor astfel de măsuri în Austria și în întreaga Europă, titrează Deutche Welle

Totuși, rămâne de neînțeles de ce parlamentarii s-au încrâncenat să dea o lege națională care vizează doar 30% dintre cetățeni, adică pe cei care, conform datelor oficiale, sunt nevaccinați. Mai mult, factorul politic s-a grăbit să treacă această lege în ciuda faptului că firma care ar trebui să interconecteze dosarele medicale electronice și datele privind statusul vaccinal anunțase public că nu are cum să facă acest demers într-un termen atât de scurt, până în luna februarie, cerând o amânare până în aprilie. Dar cum primăvara virusul devine mai puțin înspăimântător, politicienii au decis să împingă vaccinarea obligatorie acum ori niciodată.

Legea a avut parte de o largă susținere în parlament, doar deputații de „extremă-dreapta” votând împotrivă, într-un raport de 137-33. După o „etapă introductivă” care se va încheia la jumătatea lunii martie, cei care refuză să se vaccineze vor fi pasibili de amenzi de până la 3.600 de euro (4.084 de dolari).

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: