24 / 02 / 2024


Zelenski neagă că războiul dintre Ucraina şi Rusia se află în „impas” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/11/2023

Preşedintele Volodimir Zelenski a negat sâmbătă că războiul dintre Ucraina şi Rusia a ajuns într-un „impas”, respingând sugestiile liderilor occidentali care fac presiuni pentru negocieri de pace.

Linia frontului dintre cele două părţi aflate în conflict abia dacă s-a mişcat în ultimele luni, iar un oficial ucrainean de rang înalt a avertizat săptămâna aceasta că războiul este în impas, relatează France 24.

„Timpul a trecut, oamenii sunt obosiţi… Dar acesta nu este un impas”, a declarat Zelenski la o conferinţă de presă la Kiev, alături de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Liderul ucrainean a respins, de asemenea, ideea că ţările occidentale fac presiuni asupra Kievului pentru a începe negocieri cu Rusia, în contextul în care există informaţii potrivit cărora oficiali americani şi europeni au discutat despre acest lucru.

„Nimeni dintre partenerii noştri nu ne presează să ne aşezăm la masă cu Rusia, să discutăm şi să îi oferim ceva”, a spus el.

Războiul Israel-Hamas îndepărtează atenţia de la Ucraina

Zelenski a declarat că războiul dintre Israel şi Hamas a atras, de asemenea, atenţia de la Ucraina şi a afirmat că acesta este „obiectivul Rusiei”.

„Desigur, este clar că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, îndepărtează atenţia”, a declarat Zelenski.

„Am fost deja în situaţii foarte dificile atunci când aproape că nu s-a acordat atenţie Ucrainei”, a spus el, dar a adăugat: „Sunt absolut sigur că vom depăşi această provocare”.

Susţinătorii Ucrainei, inclusiv Statele Unite, au susţinut că sunt gata să sprijine Kievul cu sprijin militar şi financiar atât timp cât va fi nevoie pentru a învinge Rusia.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *