23 / 06 / 2021


Zeci de personalităţi ale culturii din R. Moldova, decorate de președintele României ~ InfoPrut

Douăzeci de personalităţi ale culturii din Republica Moldova au fost decorate cu medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri” de președintele României,…

De redactia , in Magazin , at 30/03/2021

Douăzeci de personalităţi ale culturii din Republica Moldova au fost decorate cu medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri” de președintele României, Klaus Iohannis. Decoraţia este oferită în semn de apreciere a efortul depus pentru păstrarea identităţii naţionale şi a promovării valorilor culturale româneşti.

Medaliile au fost acordate cu ocazia marcării Centenarului Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, precum şi cu ocazia aniversării a 30 de ani de relaţii diplomatice între România şi Republica Moldova.
Pe lista medaliaţilor se regăsesc avocatul Iulian Rusanovschi, promotor al restabilirii monumentelor istorice ridicate în perioada 1918-1940.
Vor mai primi medalii şi directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, dar şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros.
Sunt decoraţi şi istoricul Ion Negrei Ion sau muzicianul Tudor Ungureanu, dar şi alte personalităţi ale culturii.
Pe 27 martie, s-au împlinit 103 ani de la actul istoric de Unire a Basarabiei cu România.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: