22 / 09 / 2021


Zeci de mii de francezi cer LIBERTATE în stradă

Peste 150.000 de manifestanÅ£i sunt aşteptaÅ£i sâmbătă la proteste, în toate regiunile din FranÅ£a. Protestatarii nemulÅ£umiÅ£i de extinderea paşaportului COVID…

De redactia , in Internațional , at 01/08/2021

Peste 150.000 de manifestanţi sunt aşteptaţi sâmbătă la proteste, în toate regiunile din Franţa.

Protestatarii nemulţumiţi de extinderea paşaportului COVID scandează „Libertate” şi „Contra dictaturii”.
Este a treia sâmbătă de proteste în Franţa. Nu au lipsit actele de violenţă sau confruntările cu poliţia.

Peste 150.000 de manifestanţi sunt asteptaţi sâmbătă în Franţa, reuniţi împotriva extinderii paşaportului sanitar şi a vaccinării obligatorii anti-COVID pentru anumite categorii profesionale. Este a treia sâmbătă de proteste, soldate cu violenţe şi confruntări cu poliţia.

Manifestaţiile au fost convocate pe reţelele de socializare, pentru după-amiaza zilei de sâmbătă, 31 iulie. La Paris există 4 manifestaţii distincte: prima a început deja la orele prânzului, în Piaţa Regală; apoi, trei alte cortegii au plecat în marş, unul dintre acestea la convocarea extremei drepte.

La staţia de metrou Villiers se remarcă şi numeroase veste galbene printre manifestanţi. Marşul se îndreaptă spre Piaţa Bastiliei, loc tradiţional de reuniune a contestatarilor sindicali ai vestelor galbene în anii trecuţi.
La Lyon, protestatarii s-au reunit în faţa spitalului Edouard Herriot, unde personalul sanitar face grevă încă de joi (nu împotriva serului anti-COVID, ci împotriva obligativităţii vaccinării).
Ne putem aştepta la violenţe, la fel ca săptămâna trecută
Violenţele sunt aşteptate şi de această dată, întrucât un impresionant dispozitiv de ordine a fost desfăşurat în jurul Champs Elysée, invadat saptămâna trecută de manifestanţi.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: