21 / 05 / 2022


Zece state UE se angajează să primească 400 de minori neînsoţiţi evacuaţi de pe Insula Lesbos în urma incendiului care a distrus tabăra de la Moria

Zece state membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat să primească 400 de minori neînsoţiţi, evacuaţi de pe Insula Lesbos…

De redactia , in Internațional , at 11/09/2020

Zece state membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat să primească 400 de minori neînsoţiţi, evacuaţi de pe Insula Lesbos în Grecia continentală, după incendiul care a devastat tabăra insalubră şi suprapopulată de la Moria, a anunţat ministrul german de Interne Horst Seehofer, relatează AFP.

„Contactele noastre cu ţările membre UE au determinat zece membri să participe la transferul” acestor 400 de minori, a anunţat ministrul, la Berlin, precizând că Germania şi Franţa urmează să preia 100-150 de copii fiecare.

Aceşti minori neînsoţiţi au fost transferaţi în Grecia continentală după incendiul care a distrus tabăra în care locuiau şi care a lăsat peste 12.000 de persoane în drum.

„Discutăm şi cu alte ţări membre ale Uniunii care pot primi aceşti copii”, a anunţat Seehofer într-o conferinţă de presă comună cu comisarul european însărcinat cu Migraţia, grecul Margaritis Schinas, care participa printr-o legătură video de la Atena.

Olanda a propus joi să primească 100 de migranţi – dintre care jumătate să fie minori.

„Moria aminteşte în mod dur tuturor membrilor UE lucrul pe care este nevoie să-l schimbăm în Europa”, a declarat Margaritis Schinas, care urma să se întâlnească dupăaceea cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

„Avem nevoie de solidaritate în politica migraţiei” a UE, a subliniat comisarul.

Drama de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea solicitanţilor e azil în Europa, pe tema căreia statele membre UE se sfâşie.

Comisia Europeană (CE) urmează să prezinte la sfârşitul lui septembrie un proiect foarte aşteptat – şi amânat în mai multe rânduri – al unui pact privind migraţia şi azilul.

Sursa: News.ro

Avem din ce în ce mai puține animale sălbatice din cauza distrugerii habitatelor naturaleOmenirea a pierdut peste două treimi din populaţiile sale de animale sălbatice în mai puţin de 50 de ani,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: