27 / 11 / 2021


Zăpada ÎNGHEŢATĂ pe TROTUARELE din oraş, CAPCANĂ pentru PIETONI

După aproape o săptămână de când a avut loc ultimul episod de vreme severă, trotuarele din Constanţa continuă să fie…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 18/02/2021

După aproape o săptămână de când a avut loc ultimul episod de vreme severă, trotuarele din Constanţa continuă să fie o capcană pentru pietoni. În unele zone, acestea s-au transformat în patinoar, iar pietonii riscă să se accidenteze dacă nu circulă cu atenţie.

Atenţie la zăpada îngheţată de pe trotuare

Mai multe zone din oraşul de la malul mării sunt încă afectate de ultima ninsoare. Concret, trotuarele din zone extrem de circulate sunt încă acoperite de zăpadă şi gheaţă, un lucru periculos pentru pietoni, dacă nu circulă cu atenţie sporită. Pe bulevardul Ferdinand, pe trotuarele de pe strada Aurora, pe strada Mihail Kogălniceanu ori pe Ştefan cel Mare, cetăţenii „au avut de furcă”. „După ce că trebuia să fim atenţi la gropile din trotuar, mai nou trebuie să avem grijă să nu alunecăm să ne rupem gâtul. Să nu mai vorbim şi de țurţurii de la streşini. Autorităţile au intervenit după ce a nins, dar de atunci au trecut câteva zile şi a căzut zăpada, gheaţa de pe clădiri, s-au topit, iar au îngheţat şi s-a format patinoar. Aşteptăm să se încălzească să scăpăm de acestă problemă”, a transmis un cetăţean care circula pe trotuarul de pe bulevardul Ferdinand.

Pietonii au scăpate teferi şi nevătămaţi

Cu toate că pericolul îi tot pândeşte la orice pas, constănţenii au avut noroc. Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primiri Urgenţe, în urma fenomenelor severe din ultima vreme, niciun cetăţean nu a ajuns la spital cu traumatisme cauzate de căzăturile pe gheaţă.

Ţurţurii, altă problemă

Atenți mai mult la gheața de sub picioare, mulți trecători nici nu observă pericolul înghețat de deasupra capului. Un pericol major, în această perioadă, este reprezentat de ţurțurii formați la streşinile blocurilor ce pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: