05 / 07 / 2022


Voronin și Dodon, o singură fracțiune în Parlamentul de la Chișinău ~ InfoPrut

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor vor păstra Blocul electoral în cadrul noului Parlament ales, așa cum au concurat în cadrul…

De redactia , in Opinii , at 13/07/2021

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor vor păstra Blocul electoral în cadrul noului Parlament ales, așa cum au concurat în cadrul scrutinului, a anunțat marți Partidul Comuniștilor.

Potrivit comuniștilor, astăzi Comitetele Executive Politice ale Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au întrunit în ședință comună, unde au discutat și dezbătut acest subiect, iar în final au decis că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va activa în viitorul Parlament și nu se vor separa pe fracțiuni.
„Blocul nostru este singura forță de opoziție din țară care se va opune planurilor inumane și antistatale ale regimului. Vom face tot posibilul pentru a împiedica revanchiștii să urmeze politici antisociale și vom asigura o monitorizare clară și strictă a activităților parlamentului și ale guvernului. Ne vom opune ferm încercărilor de implementare a proiectelor de reducere a cheltuielilor sociale, distrugerii districtelor și primăriilor rurale. Vom apăra școli și grădinițe, spitale, case de cultură”, se arată într-un comunicat al PCRM.
Partidul Comuniștilor a ținut să precizeze că rezultatele alegerilor parlamentare din 11 iulie sunt „o răzbunare de dreapta. Răzbunarea „partidului din 7 aprilie 2009”, partidul pogromurilor, furtului și jafului în legătură cu propria țară și cu propii cetățeni”.
Luni, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că se discută încă în privința creării unei singure fracțiuni în noul Parlament, deși când a fost constituit blocut au anunțat că după alegeri, în Parlament, fiecare partid va merge separat.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: