15 / 06 / 2024


Volodimir Zelenski: „Războiul din Orientul Mijlociu ”deturnează atenţia” de la Ucraina” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 07/11/2023

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că actualul conflict dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas „a deturnat atenţia” de la războiul dintre Ucraina şi Rusia.

„Este evident că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, deturnează atenţia”, a afirmat Volodimir Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Kiev alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Noi am mai fost în situaţii foarte dificile, atunci când nu exista aproape nicio focalizare asupra Ucrainei”, a subliniat Zelenski, exprimându-şi totodată convingerea că Ucraina „va depăşi această provocare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a contestat că războiul dintre ţara sa şi Ucraina se află într-un „impas”, după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat săptămâna aceasta că cele două armate se află în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev într-o vizită care nu fusese anunţată oficial.

Susţinătorii Ucrainei, în special SUA, reiterează că ei vor asigura ajutorul militar şi financiar pentru Kiev până la înfrângerea Rusiei


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii