23 / 06 / 2021


Voiculescu, ‘persona non grata’ în Guvernul Cîțu: A pus în pericol sistemul de apărare și ordine publică

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a devenit ”persona non grata” în guvernul premierului Cîțu după ce a făcut publice date confidențiale…

De redactia , in Actualitate , at 10/03/2021

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a devenit ”persona non grata” în guvernul premierului Cîțu după ce a făcut publice date confidențiale fără acordul SRI și STS. Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că Voiculescu a pus în pericol sistemul de apărare și ordine publică.

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. El precizează că, din rândul polițiștilor care și-au exprimat intenția de a se vaccina, s-au imunizat peste 50%, „adică undeva 26-27.000 de angajați din structurile MAI”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătății.

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: