23 / 06 / 2021


Vladimir Putin îi îndeamnă pe ruşi să se vaccineze împotriva COVID-19

Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat duminică pe ruşi să se vaccineze împotriva coronavirusului, un gest ”necesar”, la mai puţin de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 29/03/2021

Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat duminică pe ruşi să se vaccineze împotriva coronavirusului, un gest ”necesar”, la mai puţin de o săptămână după ce liderul rus a fost vaccinat într-un cadru privat, departe de camerele de luat vederi, informează AFP, citată de Agerpres.

Vladimir Putin

Apelul este lansat în contextul în care campania de vaccinare din Rusia avansează într-un ritm lent, la aproape patru luni de la punerea în circulaţie a vaccinului Sputnik V. Doar 4 milioane de ruşi au fost vaccinaţi cu ambele doze, iar alte 2 milioane cu prima doză, echivalentul a doar 4% din populaţia Rusiei, cu mult mai puţin în comparaţie cu ratele realizate de alte ţări precum Statele Unite sau Marea Britanie.

”Dacă o persoană vrea să se simtă în siguranţă, să nu se îmbolnăvească sau să nu rămână cu sechele după îmbolnăvire, atunci este de preferat să se vaccineze, bineînţeles”, a declarat Vladimir Putin, cu prilejul unui interviu difuzat de televiziunea publică, precizând că demersul este ”necesar”.

Putin, în vârstă de 68 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 în cadru privat. Explicând duminică motivele pentru care a ales să procedeze astfel, liderul rus a spus că nu voia să ”se prostească” în faţa camerelor de filmat.

Liderul de la Kremlin nu a dorit să dezvăluie cu care dintre cele trei vaccinuri produse în Rusia a fost imunizat, lăudându-le eficacitatea care, din punctul său de vedere, este echivalentă.

În ciuda succesului vaccinului Sputnik V, omologat în 56 de ţări, campania de vaccinare înaintează anevoios în Rusia, îngreunată de neîncrederea unui segment din populaţie.

Potrivit unui sondaj publicat la începutul lui martie de centrul independent Levada, aproape două treimi dintre ruşi estimează că COVID-19 este o ”armă biologică”

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: