18 / 06 / 2021


„Vinovații fără vină cer să se facă lumină!”, mesaj afișat de unioniști în fața Ambasadei R. Moldova la București ~ InfoPrut

Membrii Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au organizat miercuri un eveniment comemorativ în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, cu ocazia…

De redactia , in Opinii , at 08/04/2021

Membrii Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au organizat miercuri un eveniment comemorativ în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, cu ocazia împlinirii a 12 ani de la protestele anticomuniste de la Chișinău. 

„Cei care au ieșit atunci în stradă își caută în continuare dreptatea, suntem în 2021 și asistăm cum vinovații pentru acele crime îngrozitoare trăiesc în continuare în libertate, ori sunt la loc de cinste în funcții cheie. Tinerii care au ieșit în aprilie 2009 pentru a striga „Jos comunismul”, „Libertate”, „Unire”, și „România” sunt un exemplu pentru noi cei de astăzi care luptăm pentru Unirea firească a Basarabiei cu România și pentru condamnarea tuturor nedreptăților la care frații noștri de peste Prut au fost supuși”, a precizat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Ariadna Cîrligeanu.
Participanții au aprins lumânări în memoria celor uciși în urma represiunilor brutale ale forțelor de intervenție și în cinstea celor torturați în secțiile de poliție și au afișat mesajul „Vinovații fără vină cer să se facă lumină!”. În acest mod, cei prezenți au dorit să evidențieze „că indiferent de promisiunile autorităților, din 2009 până acum anchetă privind abuzurile forțelor de ordine nu s-a mișcat mai deloc, iar cei care și-au bătut joc de sutele de tineri încă mai sunt liberi”.
Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” subliniază că este și va fi în continuare alături de cei care au participat la proteste pentru a-și apăra ultimul strop de speranță într-un viitor fără umbrele trecutului și susține în continuare demersul victimelor pentru a-și face dreptate „într-un dosar demult ascuns și sigilat prin birourile funcționarilor”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: