13 / 07 / 2024


Vinăriile din R. Moldova, medalii la concursul național „Vinul Moldovei” ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/11/2023

Vinăriile din Republica Moldova au obținut 92 de medalii la cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei”. Șase vinuri au obținut Marea Medalie de Aur, 80 de vinuri au fost distinse cu Medalia de aur, iar alte șase licori s-au învrednicit de Medalia de argint, potrivit Moldpres.
În cadrul concursului au fost înscrise 307 mostre de vinuri de la 60 de vinării din R. Moldova, care au fost apreciate de un juriu format din 30 de experți internaționali și locali.
Distincțiile vor fi înmânate vinăriilor în cadrul ediției de iarnă a evenimentului „Vernisajul Vinului” de pe 15 decembrie. Participanții vor avea ocazia să deguste și să evalueze vinurile care au acumulat punctajele necesare pentru a fi înaintate în topul competiției.
Cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei” s-a desfășurat în perioada 9-10 noiembrie, fiind organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, al partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *