02 / 02 / 2023


Vikingii, sacrificiile și peștera islandeză unde ”sfârșitul lumii” putea fi amânat

​O echipă de cercetători a studiat o peșteră din Islanda unde vikingii făceau acum 900 de ani sacrificii de animale…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 28/04/2021

​O echipă de cercetători a studiat o peșteră din Islanda unde vikingii făceau acum 900 de ani sacrificii de animale în speranța, bănuiesc arheologii, că sfârșitul lumii, miticul Ragnarök, ar putea fi evitat. Vikingii au construit din pietre o structură în formă de barcă, iar în peșteră s-au găsit și minerale aduse de la multe mii de km, din Orientul Mijlociu.

Peștera se numește Surtshellir și este situată lângă un vulcan numit Hallmundarhraun care a erupt în urmă cu aproximativ 1.100 de ani, la puțin timp după ce vikingii se stabiliseră în Islanda. Peștera s-a format după erupția de atunci.

Descoperirile au arătat că la puțin timp după ce lava s-a răcit, vikingii au intrat în peșteră și au construit din pietre o structură în formă de barcă și au ars la temperaturi mari, ca parte a unor ritualuri, oase de oaie, capră, vite, cai și porci.

O explicație ar fi că oamenii de acum un mileniu doreau să evite violentul sfârșit mitologic al lumii: Ragnarok, iar locul ales pentru asta nu este întâmplător, fiindcă scrierile arată că vikingii asociau peștera cu Surtr, un uriaș mitologic despre care se credea că va declanșa seria de evenimente ce va duce la sfârșitul lumii.

Ragnarök reprezintă, în mitologia nordică, o serie de evenimente majore: o iarnă de trei ani, fără Soare ((Fimbulvetr) și o mare bătălie prezisă care va avea ca rezultat final moartea a unui număr de figuri majore, inclusiv zeii Odin, Thor, Freyr și Loki), dezastre naturale diverse și scufundarea ulterioară a lumii în apă.

Ritualurile au fost săvârșite timp de aproximativ 80 – 120 de ani, la circa 300 de metri în interiorul peșterii, iar descoperirile i-au încântat pe arheologi, fiindcă a fost vorba de 63 de mărgele, dintre care trei erau din Irak,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: