19 / 06 / 2021


VIDEO Un elicopter pe Marte? – De ce testele pe care NASA le va face pot scrie un nou capitol în istoria zborului

​Roverul Perseverance care ar trebui să aterizeze în această seară pe solul marțian poartă în ”burta” sa, pe lângă instrumentele…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 18/02/2021

​Roverul Perseverance care ar trebui să aterizeze în această seară pe solul marțian poartă în ”burta” sa, pe lângă instrumentele științifice, un elicopter numit Ingenuity care ar putea face istorie dacă va reuși să se ridice de la sol. Nu va fi ușor, atmosfera marțiană rarefiată va fi un obstacol, la fel și frigul extrem. Dacă elicopterul care cântărește 1,8 kg va reuși să zboare singur va fi o premieră: un aparat de zbor de acest tip reușește să se ridice de pe suprafața unei alte planete.

Cei de la NASA spun că zborul lui Ingenuity va fi ”un moment precum cel al fraților Wright, dar pe o altă planetă”. Reamintim că în 1903 frații Orville și Wilbur Wright au efectuat primul zbor controlat, susținut și autopropulsat al unui aparat mai greu ca aerul, lângă localitatea Kitty Hawk, Carolina de Nord⁠.

Roverul Perseverance cântărește 1.025 kg pe Terra și 395 kg pe Marte, datorită gravitației care este 39% din cea terestră. Are 3 metri lungime și 2,7 metri lățime și dispune de un braț robotic de 2,1 metri lungime. Are montate 19 camere video și două microfoane.

Cele șapte instrumente cu care va face experimentele științifice cântăresc 59 kg.

Oamenii presupun că pe Marte a existat viață și se caută urme ale vieții fosile, iar Perseverance va căuta să sape în solul marțian și va culege probe din solul marțian care ar trebui să fie aduse la laboratoarele de pe pământ, pentru analiză. Roverul conține și un instrument care va încerca să transforme dioxidul de carbon în oxigen, pentru a vedea dacă este fezabil. dacă răspunsul este da, va fi extrem de utilă când oamenii vor ajunge acolo și vor avea nevoie de oxigen pentru respirație.

Roverul duce cu el și o mică aeronavă,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: