13 / 07 / 2024


VIDEO Sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 18/11/2023

Tensiuni fără precedent au avut loc în Spania sâmbătă, atunci când sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani. Organizatorii vorbesc de 1 milion de manifestanți, în timp ce autoritățile susțin că sunt doar 170.000 de protestatari.

Oamenii au denunţat viitoarea lege privind amnistia pentru liderii şi militanţii catalani care a permis guvernului de stânga să obţină un nou mandat, relatează Agerpres.

Prefectura din Madrid vorbește de 170.000 de oameni care s-au adunat în piaţa Cibeles, în jurul celebrei fântâni cu acelaşi nume, în plin centrul capitalei spaniole, pentru a răspunde la apelul la proteste al dreptei.

Participanţii au scandat „Sanchez, trădător”, „Sanchez, fiu de târfă”, „Sanchez, în închisoare!” sau „Catalonia este Spania”, agitând drapeluri spaniole sau europene, distribuite de Partidul Popular European, formaţiunea politică paneuropeană din care face parte Partidul Popular.

„Ceea ce vrea Pedro Sanchez este să decupeze Spania în bucăţi”, a declarat Maria Angeles Galan, o pensionară din Madrid de 65 de ani, „să avem Ţara Bascilor de o parte, Catalonia de cealaltă, şi să spunem că nu s-a întâmplat nimic şi că puţin contează judecătorii”.

BREAKING:

More than 1 million people have gathered in Madrid to protest against PM Sanchez decision to issue and amnesty to the separatist and form a government with their help

Things are boiling in Spain and international media completely ignores it 🇪🇸 pic.twitter.com/cmbmLBhDaK

— Visegrád 24 (@visegrad24) November 18, 2023

Clasat al doilea la alegerile legislative din 23 iulie, în urma liderului drept Alberto Nunez Feijoo (PP), prim-ministrul socialist Pedro Sanchez, la putere din 2018, a reuşit să obţină voi un nou mandat în parlament după ce a negociat intens pentru a obţine susţinerea formaţiunilor regionaliste, între care partidele separatiste catalane.

În schimbul voturilor lor, indispensabile pentru formarea unei majorităţi, el a acceptat mai multe concesii, între care adoptarea viitoare a unei legi foarte polemice de amnistiere pentru liderii şi militanţii separatişti urmăriţi penal pentru implicarea în tentativele de secesiune ale Cataloniei din 2017.

Mariana, antreprenoare de 51 de ani, a venit special din Zaragoza pentru a protesta „împotriva amnistiei”. „Cred că lupta începe acum şi pe termen lung. Trebuie ca asta să se ştie, este un mesaj trimis Europei”, a spus ea, arătând drapelul european ţinut de partenerul ei.

Luis Garrido, un pensionar de 65 de ani venit din Guadalajara în regiunea Madrid, susţine că este „socialist dar nu sanchist”.

Din punctul lui de vedere, prim-ministrul nu ar fi trebuit să accepte niciodată să primească un nou mandat „cu acest preţ”.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *