27 / 07 / 2021


VIDEO Specii dispărute care s-au întâlnit cu omul, readuse la viață cu ajutorul realității augumentate la Muzeul de Istorie Națională din Paris

De la tigrul cu dinţi-sabie din America, devenit extinct în urmă cu 10.000 de ani, la pasărea-elefant din Madagascar, dispărută…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 15/06/2021

De la tigrul cu dinţi-sabie din America, devenit extinct în urmă cu 10.000 de ani, la pasărea-elefant din Madagascar, dispărută în cursul ultimului mileniu, 11 specii dispărute vor fi readuse la viaţă cu ajutorul realităţii augmentate la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris, relatează AFP și Agerpres.

Aceste animale foarte diverse au un punct în comun: s-au întâlnit, înainte de a deveni extincte, cu omul modern (homo Sapiens).

Acum, „doar tehnologia ne permite să reconstituim ceea ce s-a pierdut”, a explicat Bruno David, directorul muzeului, înaintea inaugurării expoziţiei „Revivre”, care va avea loc miercuri.

Într-o sală din Marea Galerie a Evoluţiei, în mijlocul specimenelor naturalizate, şapte exemplare de pasări Dodo se apropie brusc de vizitatori părând că îi analizează. Efectul este uimitor, iar creaturile par să fie atât de aproape.

Cu ajutorul ochelarilor pentru realitate augmentată, o voce povesteşte cum aceste păsări din insula Mauritius au dispărut în secolul al XVII-lea după sosirea marinarilor europeni care le-au vânat până la extincţie.

După ce păsările Dodo ies din scenă, începe o nouă secvenţă odată cu sosirea câtorva cvaga, ecvidee din Africa Australă, o specie între zebră şi cal, care se plimbă printre animalele încremenite în vitrinele din sticlă.

Zebrele cvaga au fost de asemenea vânate pentru piele şi carne până la extincţie, în 1880. O versiune augmentată a craniului unui animal marin apare din vitrina unde se află expus originalul.

Încetul cu încetul, se reconstituie în faţa ochilor spectatorilor, în carne şi oase, corpul de opt metri al vacii de mare a lui Steller. Această specie înrudită cu lamantinul a cunoscut o extincţie rapidă: descoperită în 1741 în Pacificul de Nord şi vânată pentru grăsime şi carne, ea a dispărut la mai puţin de 30 de ani după această dată.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: