27 / 11 / 2021


VIDEO: Protestul din București s-a desfășurat între Piața Universității și Piața Victoriei. Au protestat și Timișoara, Arad, Deva, Cluj, Sibiu, Brașov, Craiova, Târgu Jiu, Târgoviște, Pitești, Brăila, Galați, Constanța, Onești, Botoșani, Suceava

A început a doua zi de proteste consecutive la București și în marile orașe ale Țării. Protestatarii anti-restricții s-au adunat…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 30/03/2021

A început a doua zi de proteste consecutive la București și în marile orașe ale Țării. Protestatarii anti-restricții s-au adunat la ora 17:30 în Piața Universității din Capitală și în fața Prefecturilor sau în piețele centrale din provincie.

La București, mitingul Starea de LIbertatea s-a încheiat în Piața Victoriei, în jurul orelor 23.00.

După ora 23:00, mai multe grupuri diverse se află în Piața Victoriei, unde jandarmii au împrejmuit Guvernul și nu îi lasă pe protestatari să avanseze decât până la jumătatea carosabilului. Se aud tiruri cu petarde. După miezul nopții, elemente provocatoare se manifestă în Piața Unirii.

Ora 22:20, protestatarii se îndreaptă din nou spre Piața Victoriei, strigând „DEMISIA!” Guvernului Cîțu.

Ora 21:50, protestul pornit din Piața Universității și mutat apoi în Piața Victoriei s-a întors la Universitate, unde miile de oameni au îngenuncheat și au intonat rugăciunea Tatăl nostru. Apoi, ei au continuat să mărșăluiască spre Guvern.

Din păcate, Jandarmeria, care dăduse cu o seară înainte dovadă de moderație, a început luni să își schimbe tactica. Un protestatar din Piața Universității a fost întrebat de ce nu poartă mască la mitingul anti-mască, apoi i s-a cerut să se legitimeze. Pentru că a refuzat, jandarmii l-au trântit la pământ, l-au încătușat și l-au dus la dubă.

 

Dar nu oricum, ci târându-l pe jos după ce au încercat de 3 ori fără succes să-l încătușeze, deși erau 4 contra 1. Acest gest de forță i-a înfuriat pe cei din Piață.

La protestul de la București s-a alăturat și colaboratorul nostru, Mihai Târnoveanu, președintele asociației Calea Neamului. Un semnal puternic că și din provincie se vine la București.

Poate cel mai inspirat mesaj afișat în Piața Universității, pentru cei care nu au venit la protest: „Șase, șase! Intrați toți în case! Guvernul e pus pe treburi serioase!”…

 

Filmări live puteți urmări pe paginile Legitimă Apărare și Stare de Libertate, respectiv Pompiliu Diplan, dar și la România TV, uneori și pe pagina de Facebook a televiziunii.

Bineînțeles, vă invităm să urmăriți și filmările realizate de ActiveNews:

 Atât din Piața Universității, cât și deplasarea protestatarilor către Piața Victoriei:

La ora 20:00 bucureștenii se află în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva abuzurilor Guvernului:

Așa a arătat protestul din Piața Victoriei:

Manifestanții pentru Libertate au plecat din Piața Victoriei către Ștefan cel Mare și Sfânt:

Apoi,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: