27 / 07 / 2021


[VIDEO] PNL și mafia imobiliară din Ilfov. Bragadiru a devenit o junglă imobiliară cu aprobarea administrației locale

Distribuie acest articol! În ultimii 15 ani, localitățile din vecinătatea Capitalei au devenit adevărate jungle imobiliare, ca urmare a înțelegerilor…

De redactia , in Actualitate , at 23/06/2021

Distribuie acest articol!
În ultimii 15 ani, localitățile din vecinătatea Capitalei au devenit adevărate jungle imobiliare, ca urmare a înțelegerilor dintre administrațiile locale și rechinii imobiliari. Primăriile şi autoritățile județului Ilfov au autorizat sute de proiecte imobiliare în localităţi precum Tunari, Bragadiru sau Popeşti Leordeni, fără să amenajeze drumuri şi utilităţi publice, scrie PS News.
Pe 20 ianuarie, Vasile Cimpoeru (foto), de 15 ani primar în Bragadiru, oraș situat la ieșirea din București, după prelungirea Ghencea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cimpoeru a fost implicat în autorizarea ilegală a mai multor afaceri imobiliare prin acordarea de certificate de urbanism false. În mandatele lui Cimpoeru, Bragadiru a devenit o junglă imobiliară: blocurile de 8, 9 și 10 etaje au fost avizate la limita legii în zone de case sau pe vechile terenuri agricole ale localității, fără ca primăria să tragă utilități sau să-i oblige pe dezvoltatori să urbanizeze noile cartiere construite. Când plouă abundent, orașul Bragadiru devine o veritabilă mlaștină. Imaginile cu inundațiile din așa-zisul Cartier Latin din Bragadiru fac în fiecare an înconjurul televiziunilor.
Începând cu anul 2006, primarul Cimpoeru a protejat dezvoltarea imobiliară haotica a Cartierului Latin prin acordarea unor PUZ (planuri urbanistice zonale) din care lipseau drumurile, canalizarea, spațiile verzi sau accesul dinspre București spre miile de apartamente construite. În toti acești ani, primarul Cimpoeru, fost membru PD-L devenit liberal, a dezvoltat o relație de tovărășie tocmai cu principalul investitor al “Cartierului Latin”, controversatul afacerist Gabriel Lupulescu, fost consilier local PD-L în sectorul 6 din București.
Cartierul Latin construit în haosul imobiliar de la Bragadiru
Întâmplător sau nu, după încarcerarea primarului Cimpoeru de acum câteva luni, tovarășul său Lupulescu vrea să ajungă tocmai el primarul orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu candidează la alegerile pentru primar din partea PNL, având sprijinul rețelei politice construite de primarul penal în 15 ani de mandat.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: