23 / 01 / 2022


VIDEO Peste 50.000 de oameni au protestat în Chișinău pentru alegeri anticipate | .News

Sute de mii de oameni au protestat la Chișinău (sursa foto: Realitatea live via InfoPrut) Aproximativ 50.000 de moldoveni au…

De redactia , in Actualitate , at 06/12/2020

Sute de mii de oameni au protestat la Chișinău (sursa foto: Realitatea live via InfoPrut)
Aproximativ 50.000 de moldoveni au ieșit astăzi în stradă în capitala Chișinău pentru a cere alegeri anticipate, la îndemnul președintelui nou ales, Maia Sandu. Protestatarii sunt nemulțumiți de actuala guvernare, dar mai ales de o nouă reformă care limitează și mai mult prerogativele președintelui Moldovei.
Cetățenii din toate colțurile R. Moldova și-au exprimat neîncrederea față de actuala guvernare, în special față de noua majoritate neformală din Parlament formată din PSRM și Partidul Șor și, printr-o rezoluție, au cerut demisia Guvernului Ion Chicu, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și anularea pachetului de legi votat abuziv, potrivit InfoPrut.
Practic, Camera Deputaților din Moldova a votat zilele trecute un pachet de legi între care și cea prin care Serviciul de Informații și Securitate trece în subordinea Parlamentului, ieșind din atribuțiile președintelui.
La protest au venit mai mulți deputați din opoziția parlamentară, liderii partidelor unioniste, primari din mai multe localități, agricultori, veteranii războiului moldo-rus de la Nistru, etc. Un contingent impunător de forțe de ordine a fost plasat la intrarea în Clădirea Guvernului de la Chișinău.
Președintele ales, Maia Sandu, a ieșit în fața manifestanților și a declarat că trebuie să fie organizate de urgență alegeri parlamentare anticipate, adăugând că și Guvernul trebuie să-și dea demisia.
„Noi împreună am luptat pentru a reda dreptul oamenilor la o viață normală, la o țară în care să ai încredere în ziua de mâine. Am luptat ca să scăpăm de hoții de la guvernare. La doar câteva zile după alegeri, răbdarea noastră este pusă la încercare. Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară, să provoace haos, să ne țină în izolare internațională, încearcă să facă și viața mai grea.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: