23 / 06 / 2021


(VIDEO) Marele om de cultură Nicolae Dabija, condus pe ultimul drum

Astăzi, 15 martie 2021, regretatul scriitor, publicist și fruntaș unionist Nicolae Dabija este condus ultimul drum.  Sicriul cu trupul al…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/03/2021

Astăzi, 15 martie 2021, regretatul scriitor, publicist și fruntaș unionist Nicolae Dabija este condus ultimul drum. 
Sicriul cu trupul al scriitorului a fost dus duminică, 14 martie, în Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău. Acolo unde, rude, prieteni și mulți dintre cei care l-au iubit și îi respectă opera au venit şă-şi ia rămas bun. Astăzi, Nicolae Dabija este condus pe ultimul drum și va fi înmormântat la Cimitirul Central Chișinău.

Nicolae Dabija s-a stins din viață pe 12 martie. Scriitorul a fost internat luni, 9 martie, în Spitalul de Urgență, fiind infectat cu virusul COVID-19. Acesta avea 72 de ani. Originar din localitatea Codreni, raionul Cimișlia, a fost un scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, din 2012.
În calitate de redactor șef al săptămânalului Literatura și Arta editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a avut un rol important în lupta de renaștere națională din Republica Moldova.
Președintele Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 15 martie este declarată zi de doliu național „în semn de adâncă tristețe, cauzată de trecerea în eternitate a renumitului scriitor, susținător de frunte al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, academician și istoric literar”. Astfel, astăzi în întreaga republică, drapelele de stat au fost coborâte în bernă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: