21 / 09 / 2021


(VIDEO) Liviu Mihaiu: Mai vrem Basarabia înapoi? ~ InfoPrut

Nu prea se mai poartă patriotismul. Este depășit. Este lame. Este periculos. Este…naționalism. Care deja este aproape interzis prin lege….

De redactia , in Opinii , at 05/11/2020

Nu prea se mai poartă patriotismul. Este depășit. Este lame. Este periculos. Este…naționalism. Care deja este aproape interzis prin lege. Acum se poartă anti patriotismul, spune revoltat jurnalistul Liviu Mihaiu.

Mă rog, se poartă antioriceul: anti creștinismul, anti virus, anti moaște, anti anti mască, anti PSD, anti LGBT, anti lockdown. Mai nimic pro.
„Basarabia este România”-așa scrie pe toate gardurile. Dar, în același timp, este lipsă din gestiune de vreo 80 de ani. O mai vrem inapoi? Mai vrem România mare!? Ne mai interesează ce fac frații de peste Prut!? Pe președintele Johannis nu-l interesează.
Asta e clar. A zis el odată scurt și mut că „unirea este nefezabilă”..Ne încurcă scutul, rusia, nato, schengen, banii. ne încurcă cam tot pe subiectul ăsta. Pentru că e un subiect patriotic și, nu-i așa, patriotismul nu mai e cool.
Dar în media mai există Basarabia!?
Ca să vă gândiți cât de preocupați suntem unii față de ceilalți români, gândiți-vă cam ce-ați auzit la televiziuni despre alegerile prezidențiale din Moldova. Mult mai puțin decât despre alegerile din SUA. SUA este partenerul strategic care ne dă arme. Basarabia este un fel de sora vitregă de la țară căruia ii mai trimtem bani când ne-aducem aminte. „Altfel, nu mai știu nimic de ea, maică. Știu că trăiește cu un rus.”
Sau de câte ori ați întrebat azi: Băi, a ieșit Maia sau Dodon?
Dar România Mică vă mai interesează!? Numărul de frați la mia de locuitori vă mai interesează!? Sau doar numărul de infectați la mia de locuitori!?

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: