18 / 06 / 2021


VIDEO Explozie de lumină deasupra orașului Melbourne după dezintegrarea spectaculoasă a unui meteorit

Rezidenții orașului australian Melbourne au putut asista noaptea trecută la dezintegrarea spectaculoasă a unui meteorit deasupra orașului, relatează 9News. Numeroase…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 16/02/2021

Rezidenții orașului australian Melbourne au putut asista noaptea trecută la dezintegrarea spectaculoasă a unui meteorit deasupra orașului, relatează 9News.

Numeroase persoane au relatat că au văzut evenimentul ce s-a petrecut în jurul orei 22:40. „A fost foarte luminos”, a declarat Fernando Braga, unul dintre cei care au reușit să filmeze dezintegrarea meteoritului.

Dr. Gail Iles, o fiziciană și profesoară la Royal Melbourne Institute of Technology, afirmă că meteoritul s-ar fi deplasat cu „câțiva kilometri” pe secundă însă că, tehnic vorbind, acesta nu a explodat.

„Deoarece se deplasează atât de rapid, [meteoritul] interacționează cu particulele din atmosfera care înconjoară Pământul și a creat această erupție puternică de lumină”.

Societatea Astronomică a afirmat de asemenea că foarte probabil bucata de rocă a orbitat în jurul Soarelui timp de milioane de ani înainte să fie capturat de gravitația Pământului și să se dezintegreze în atmosferă.

Citește și:

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: