27 / 07 / 2021


VIDEO Europenii vor trimite o misiune către Venus. La ce întrebări speră să afle răspuns

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că a aprobat trimiterea unei sonde care va ajunge pe orbita lui Venus după…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 11/06/2021

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că a aprobat trimiterea unei sonde care va ajunge pe orbita lui Venus după 2030, iar anunțul vine la nici zece zile după ce NASA a spus că va trimite două misiuni către cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar. Venus este o destinație foarte interesantă, sondele ajung mai ușor la ea decât la alte planete și totul este și mai palpitant după ce în 2020 s-a discutat pe larg despre teoria cum că ar putea să exste viață acolo.

ESA a anunțat că sonda EnVision va fi trimisă către Venus, dar nu mai devreme de 2031, posibili ani de plecare putând fi 2032 sau 2033. Călătoria va dura 15 luni și sonda va face o orbită completă în 92 de minute, la altitudini ce variază între 220 și 540 km.

Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, distanța fiind de 38-40 milioane km.

EnVision va avea un pachet bogat de instrumente, inclusiv spectrometre pentru a studia atmosfera, suprafața, gazele din atmsoferă și schimbările legate de vulcanii activi.

Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ și este extrem de strălucitoare pe cerul nopții. Nu este însă și o planetă pe care să putem vreodată trăi, temperaturile trecând de 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 de ori mai mare decât pe Terra.

Peste 40 de misiuni au pornit către Venus, începând cu o misiune sovietică din 1961. Sovieticii au fost perseverenți cu programul Venera, trimițând o mulțime de sonde către Venus între 1961 și 1985. NASA a trimis și ea mai multe misiuni și va reveni după 2027.

Un mare mister ține de faptul că, deși Venus este de dimensiunea Terrei și are compoziție asemănătoare,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: