31 / 07 / 2021


(VIDEO) Eugen Doga, omagiu muzical adus lui Eminescu

Astăzi, maestrul Eugen Doga i-a adus un omagiu muzical marelui poet Mihai Eminescu. Mai exact, cu prilejul împlinirii a 171…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 16/01/2021

Astăzi, maestrul Eugen Doga i-a adus un omagiu muzical marelui poet Mihai Eminescu.
Mai exact, cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și a marcării Zilei Culturii Naționale, renumitul compozitor a pregătit un set de muzică pe versurile eminesciene.
„Astăzi, e o mare sărbătoare pentru toată românitatea, e ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. Cu această ocazia am pregătit un set de muzică pe versurile poetului, cum ar fi: „Floare albastră”, „O rămâi”, „Ștefan cel Mare”, „Ochiul tău iubit”. De asemenea, am inclus și câteva lucrări pe versurile marii iubiri a poetului, Veronica Micle. Astfel, vom trece prin cele mai frumoase săli de concerte din Sankt-Petersburg, Moscova, București și Chișinău, dar și în salonul meu, aici la Chișinău”, a spus Eugen Doga în debutul programului muzical, care poate fi urmărit mai jos.
Amintim că Eugen Doga a scris numeroase arii si cântece pe versurile lui Mihai Eminescu și ale Veronicăi Micle, incluse în seria „Dialogurile Dragostei”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: