19 / 06 / 2021


VIDEO Desenul lui Banksy de pe zidul închisorii Reading a fost vandalizat, iar numele rivalului său Robbo a apărut pe faţadă

Muralul lui Banksy de pe faţada închisorii din Reading a fost vandalizat cu vopsea roşie şi numele „Team Robbo” a…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 18/03/2021

Muralul lui Banksy de pe faţada închisorii din Reading a fost vandalizat cu vopsea roşie şi numele „Team Robbo” a apărut pe zid, relatează News.ro citând BBC.

Desenul, imaginea unui prizonier care evadează – asemănător scriitorului Oscar Wilde -, a apărut la 1 martie.

Personajul coboară pe perete cu ajutorul unor cearşafuri legate de o maşină de scris. Acum a fost acoperit şi cuvintele „Team Robbo” apar mai jos.

Robbo a fost un artist stradal care a murit în 2014. A fost mult timp rivalul lui Banksy.

Rivalitatea a început în 2009, când Banksy a pictat peste una dintre etichetele lui Robbo lângă Canalul Regent din Camden, care data din 1985.

Ministerul Justiţiei, care deţine închisoarea Reading, a spus că este la curent cu această situaţie, dar nu va face alte comentarii.

Un bărbat, despre care personalul de securitate din închisoare a spus că este din afară, a fost zărit încercând să cureţe zidul la ora 11.30 GMT. Cuvântul „Robbo” a dispărut de atunci.

„O dimineaţă tristă în care aflăm că muralul lui Banksy de pe faţada Reading Gaol a fost deteriorat în mod deliberat cu vopsea roşie. Veşti îngrozitoare cu care să te trezeşti şi să îţi dai seama că eşecul de a proteja ceva preţios pentru oraş l-a făcut vulnerabil”, este mesajul de pe grupul de campanie Save Reading Gaol.

Închisoarea Reading a fost în ultimii ani subiectul unei campanii controversate – numeroşi activişti au militat ca ea să fie transformată în centru cultural, şi nu să fie vândută pentru a fi transformată în clădire de locuinţe.

În această închisoare,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: