21 / 05 / 2022


VIDEO Asociația Pro Infrastructura: „Podul peste Dunăre riscă să devină cel mai rușinos muzeu din istorie” | .News

Podul peste Dunăre de la Brăila (sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Youtube) Asociația Pro Infrastructura a transmis prin intermediul…

De redactia , in Actualitate , at 28/10/2020

Podul peste Dunăre de la Brăila (sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Youtube)
Asociația Pro Infrastructura a transmis prin intermediul rețelelor de socializare un mesaj prin care se încearcă tragerea unui semnal de alarmă cu privire la faptul că podul peste Dunăre de la Brăila ar putea „cel mai rușinos muzeu din istorie”, dat fiind faptul că s-ar putea întâmpla ca podul să nu aibă drumurile de legătură realizate.
Asociația Pro infrastructura cere, prin urmare, Guvernului Orban să autorizeze construcția drumurilor de legătură pentru că dacă nu se vor începe lucrările cât mai rapid, ”Golden Gate-ul României” ar putea să fie inutilizabil.
Mesajul Pro Infrastructura
„Lucrările impresionante ale podului suspendat peste Dunăre de la Brăila construit de asocierea italiano-japoneză Astaldi-IHI avansează într-un ritm foarte bun, însă noi întârzieri birocratice în autorizarea lucrărilor pentru drumurile de acces la pod vor transforma în 2022 această lucrare de 2 miliarde de lei în (probabil) cel mai rușinos muzeu din istorie.
Dacă o autorizare în această toamnă ar fi permis la limită finalizarea drumurilor în același timp cu podul, în condițiile actuale, autorizarea lucrărilor abia la primăvară va împinge finalizarea lucrărilor de drum în anul 2023 și transformarea podului într-un muzeu de 2 miliarde de lei.
Solicităm Guvernului prin toate instituțiile abilitate din subordine să deblocheze situația autorizației de construire pentru drumurile de legătură în cel mai scurt timp”.

Stadiul lucrărilor la pod
La cele 2 turnuri principale ale podului ce vor avea peste 190 de metri înălțime se lucrează 24/24 7/7, ele urcând zilnic cu peste 2 metri. Sistemul de cofraj glisant care se auto-ridică constant a fost realizat în Austria. Macaralele turn ce aprovizionează podul la înălțime au început să fie sprijinite în pilonii turnurilor, urmând și ele să se auto-înalțe cu elemente metalice pentru a ține pasul cu urcarea turnului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: