15 / 08 / 2022


Vicepreședinte AUR: 28 iunie 1940, una dintre cele mai triste zile din istoria românilor basarabeni

Valeriu Munteanu, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a venit cu un mesaj la 82 de ani de la anexarea de…

De redactia , in Opinii , at 29/06/2022

Valeriu Munteanu, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a venit cu un mesaj la 82 de ani de la anexarea de către URSS a Basarabiei și a nordului Bucovinei. 
„28 iunie 1940 – ziua ocupației Basarabiei de către Rusia sovietică. Este una dintre cele mai triste zile din istoria românilor basarabeni, este ziua în care am fost rupți, cu tancul și baioneta, de la trupul României. Din păcate nici astăzi nu am reușit să revenim la matca țării, probegind printre separatism infatuat și moldovenism statalist”, a subliniat Valeriu Munteanu.
Potrivit acestuia, unirea Basarabiei cu România „este calea noastră astrală, pentru care trăim, muncim și luptăm”. „Așa să ne ajute Dumnezeu”, a conchis vicepreședintele AUR.
Amintim că astăzi se împlinesc 82 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când în urma ultimatumurilor din 26 și 27 iunie 1940, trupele sovietice au ocupat vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ținutului Hertei. În teritoriile anexate a fost instaurat un regim sovietic de ocupație, opresiv și represiv.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: