23 / 01 / 2022


Veteran de război al Armatei române, omagiat de Ambasadorul României în R. Moldova ~ InfoPrut

Rusu Nicolai, veteran de război al Armatei române, a fost omagiat de 1 decembrie de Ambasadorul României în Republica Moldova,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/12/2020

Rusu Nicolai, veteran de război al Armatei române, a fost omagiat de 1 decembrie de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și membrii Biroului atașatului apărării.

Venerabilului domn i-au fost oferite o diplomă de recunoștință, un certificat de veteran de război al Armatei române, un buchet de flori și un coș cu produse alimentare.
La încheierea festivității, E.S. Daniel Ioniță a declarat că „este o mare onoare și un privilegiu să cunosc un erou în viață și cred că pe fiecare dintre noi ne încearcă o mare emoție atunci când întâlnim o istorie vie, un om mai mare decât veacul.
Acesta este Rusu Nicolai, veteran de război, care a venit pe lume la câteva zile după Marea Unire, respectiv pe 5 decembrie 1918 și în a cărui viață s-a confruntat cu evenimente istorice importante care au schimbat configurația geopolitică a Europei și a lumii, precum și destinele unor popoare întregi.
Astfel, putem afirma că domnul Rusu Nicolai este contemporan cu Marea Unire, idealul de unitate și libertate al cetățenilor din toate provinciile istorice românești.
Domnul Rusu Nicolai a luptat în al Doilea Război mondial în componența Batalionului 10 Vânători de Munte, unitate de elită a Armatei Române din acea perioadă, care s-a remarcat în luptele pentru eliberarea teritoriului național și care a fost decorată cu Ordinul Militar „Mihai Viteazul” clasa a III-a, ca semn al aprecierii sacrificiilor și faptelor de arme dovedite pe câmpurile de luptă.
Diploma de onoare pe care i-am acordat-o astăzi domnului Rusu Nicolai este un semn al respectului și recunoștinței profunde pentru serviciile aduse României”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: