31 / 07 / 2021


Veniți la Hramul Sfintei Mănăstiri Radu Vodă, pe 9 noiembrie! 100 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Nectarie cel iubit de români

După sfânta duminică din 8 noiembrie, când ne rugăm și ne bucurăm de Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 09/11/2020

După sfânta duminică din 8 noiembrie, când ne rugăm și ne bucurăm de Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, în sfânta zi de luni, 9 noiembrie, de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, bunii creștini sunt chemați și așteptați la Sfânta Mănăstire Radu Vodă: sfântul lăcaș de istorică ortodoxie are hramul Sfânta Treime și Sfântul Nectarie Taumaturgul, Nectarie de la Eghina. Așadar, creștinii care pot veni sunt așteptați cu smerită bucurie la Radu Vodă, minunatul loc unde rugăciunile la Sfântul Nectarie fac mult bine – și sufletului și trupului!!

Bunul părinte Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Sfintei Mănăstiri Radu Vodă, mult credincios și nevoitor pentru Hristos, dar și un intelectual ortodox remarcabil și un vrednic chivernisitor al Sfintei Mănăstiri, împreună cu părinții monahi, s-au pregătit cu mare grijă și dragoste creștinească pentru a-i aștepta pe bunii credincioși și mărturisitori ai Credinței Ortodoxe. Mai ales că anul acesta, pe 8/9 noiembrie, se împlinesc 100 de ani de la mutarea la Dumnezeu a Sfântului Mitropolit Nectarie Kefalas (1 octombrie 1846 – 9 noiembrie 1920). Pe 20 aprilie 1961, a fost trecut în rândul Cuvioșilor și Sfinților Bisericii, prin semnarea Actului Patriarhal și Sinodal al Patriarhiei Ecumenice de canonizare a Episcopului de Pentapolis Nectarie Kefalas, de către patriarhul Atenagoras.

Sf. Ierarh Nectarie ne povățuiește să ne ferim de atei

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, ocrotitorul sfintei Mănăstiri Radu Vodă, ne îndemnă, în scrieri de mare pătrundere și înțelepciune creștinească, să ne păzim credința în Dumnezeu și, mai mult decât atât, să nu ne încredem în cei care nu cred în Dumnezeu, pe care îi „frige”, îi „arde” Sfânta Scriptură: sunt în stare de orice rău, nimic din cele diavolești nu li se pare prea mult! Așadar, la împlinirea unui veac de la plecarea la Domnul a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, Taumaturgul, parcă ne scrie nouă, acum, creștinilor români din zilele acestea!

„(…) Dar cel care nu are credință în Dumnezeu și în revelația dumnezeiască nu recunoaște nicidecum existența legii morale. (…) Ne întrebăm, așadar, în ce chip necredinciosul, dacă se leapădă de Dumnezeu și de legea morală, își va recunoaște obligațiile care decurg din legea morală? Cine îi va impune împlinirea lor? Nimeni! Pentru că nimic din ce este moral nu se poate susține fără credință, fără legea morală. (…) Așadar, cine ar mai putea avea încredere în el?

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: