15 / 06 / 2024


Vătaful „Apelor Române”, Sorin Lucaci, a îngropat scandalul canabisului de lângă Timișoara – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 20/11/2023

Polițiștii au descoperit recent o plantație de canabis într-un canton al Administrației Naționale Apele Române (ANAR) de lângă Timișoara, dar, surprinzător, conducerea „Apelor Române”, în frunte cu directorul general Sorin Lucaci, încearcă să se delimiteze de această afacere, deși ea mergea șnur de mulți ani.

Polițiștii au descoperit la un canton al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat, aflat la circa la 10 kilometri față de centrul comunei Chevereșu Mare, o cultură outdor de canabis, ce se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 de metri pătraţi.

Totodată, la acel canton s-au găsit 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Cei opt membrii ai rețelei, reținuți de DIICOT Timișoara săptămâna trecută pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, uscau plantele verzi în podul clădirii, iar mugurii îi păstrau în containere de lemn.

Sorin Lucaci: „Persoana responsabilă cu urmărirea activității de la canton este coordonatorul locului de muncă”

Această afacere derulată de mai mulți ani într-un canton de lângă Timișoara al Administrației Bazinale de Apă (ANA) Banat este acum, surprinzător, necunoscută de conducerea „Apelor Române”, deși directorul general al ANAR, Sorin Lucaci, provine de la ABA Banat, iar în această afacere au fost implicați mai mulți angajați ai „Apelor Române”.

„ANAR are o structură organizatorică bazată pe ierarhia administrativă. Prin urmare, persoana responsabilă cu urmărirea activității este coordonatorul locului de muncă”, a precizat Sorin Lucaci pentru PUTEREA când a fost întrebat cine este responsabil de faptul că se cultivă canabis de ani buni într-un canton al ABA Banat.

Însă directorul general al ANAR a ținut să precizeze că „totuși, putem menționa că s-au luat măsuri de cercetare administrativă a situației de fapt și se colaborează cu organele judiciare” și „la acest moment, nu s-a calculat niciun prejudiciu”.

În curând vom afla cine a fost „păstorul” șef al culturilor de canabis din cantonul de lângă Timișoara și cine a girat de la ABA Banat această afacere, deși directorul Sorin Lucaci depune eforturi serioase să îngroape acest scandal.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *