18 / 06 / 2024


Vaccinurile cumpărate de Cîțu & co, suficiente pentru a vaccina 49 de milioane de oameni – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/11/2023

Dosarul DNA deschis împotriva fostului premier Florin Cîțu, dar și a foștilor miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, privind achiziția de vaccinuri Covid-19 a fost început de procurori, la sesizare din oficiu, la mijlocul lunii septembrie a anului 2021, după ce s-a constatat că populația care s-a vaccinat până în acel moment era chiar mai mică decât numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare despre care Guvernul României a făcut vorbire la Comisia Europeană.

Însă, în ciuda acestei realități, Guvernul condus de Florin Cîțu și-a asumat cumpărarea a peste 94 de milioane de doze de vaccin, cantitate care ar fi fost suficientă să vaccineze cu schema completă 49 de milioane de persoane. Fără nicio justificare, încălcând flagrant două legi organice, două ordonanțe de urgență și o hotărâre de guvern. La exact o lună fără o zi de la sesizarea din oficiu a DNA cu privire la aceste aspecte, Florin Cîțu a încercat să-și șteargă urmele, la propriu, și, folosindu-se de calitatea de senator, a depus în Parlament un proiect de lege prin care intenționa, nici mai mult, nici mai puțin, decât să condiționeze accesul românilor la locurile lor de muncă de dovada că s-au vaccinat. Sau, dacă nu au făcut-o, să suporte pe cheltuiala lor, săptămânal, costul unui test RT-PCR. Astfel, spera Cîțu, numărul celor care să accepte administrarea vaccinului ar fi crescut, forțat, iar achizițiile nejustificate de doze, anchetate de DNA, ar fi avut acoperire. Spre ghinionul lui Cîțu, legea a picat, la Senat, pentru că nu a întrunit cvorumul, iar, de atunci, nimeni nu a mai avut curajul să o supună la vot în Camera Deputaților.

Potrivit referatului procurorilor DNA prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a fostului premier Florin Cîțu, anchetatorii arată că acesta, în lipsa oricăror documente sau analize care să ateste necesitatea și oportunitatea achiziționării unui număru mult mai mare de doze de vaccin împotriva Covid-19 decât numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare, cunoscând că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat Comisiei Europene era de 10,7 milioane, „în condițiile în care erau deja cumpărate 52.034.164 de doze de vaccin de către foștii miniștri ai Sănătății Nelu Tătaru și Vlad Vasile Voiculescu, pentru a întări hotărârea infracțională a secretarului de stat cu atribuții de ministru al Sănătății, Andrei Romică Baciu, de a achiziționa 4.260.269 de doze adiționale de vaccin Pfizer și de a crea aparența de legalitate a acestei achiziții, a aprobat Memorandumul 20/9/10/THG pentru o cantitate de 4.260.269 de doze opționale de vaccin Pfizer, în valoare de 66.034.169,60 euro, în ședința de Guvern din 15 aprilie 2021”.

Același Florin Cîțu, în luna mai a anului 2021, în condițiile în care erau deja contractate 56.284.433 de doze de vaccine,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *