27 / 01 / 2022


Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi aprobat în UE pe 23 decembrie

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a…

De redactia , in Internațional , at 16/12/2020

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a primului vaccin anti-COVID-19, a dezvăluit marţi o sursă guvernamentală din Germania, iar Uniunea Europeană va putea astfel să ajungă din urmă Marea Britanie şi Statele Unite, unde campaniile de imunizare sunt deja în plină desfăşurare, informează Reuters şi AFP.
“Da, EMA va termina analiza pe 23 decembrie”, a declarat sursa, referindu-se la procedura de evaluare a vaccinului Pfizer-BioNTech.
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, că speră ca aprobarea în Uniunea Europeană a acestui vaccin să se producă înainte de Crăciun, pentru ca primele inoculări să poată fi realizate înainte de sfârşitul anului 2020.
EMA a anunţat la începutul lunii decembrie că intenţionează să emită un aviz pentru vaccinul Pfizer-BioNTech până pe 29 decembrie şi un alt aviz pentru vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna până pe 12 ianuarie.
Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state.
Un purtătoare de cuvânt de la EMA a reiterat că această organizaţie se va pronunţa în privinţa vaccinului Pfizer cel mai târziu pe 29 decembrie, după ce va termina de analizat datele necesare în vederea comercializării condiţionate a acestui produs în cadrul UE.
Reprezentanţii BioNTech nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.
EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA.
Cotidianul german Bild, citând surse din guvernul Germaniei şi din Comisia Europeană, a anunţat marţi că un aviz pozitiv al EMA va fi anunţat pe 23 decembrie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: