26 / 02 / 2024


Vacanțele dulapului călător pe trei continente – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 31/12/2023

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut în 2023 mai multe turnee în zone ale lumii care au reprezentat o premieră în ultimii 20 de ani, şeful statului aflându-se în vizite în Japonia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Brazilia, Chile, Argentina, Kenya, Tanzania, Cabo Verde, Senegal. Prezentate de Administraţia Prezidenţială ca succese diplomatice, în ţară au fost intens criticate pentru costuri, dar şi pentru că destinaţiile au fost considerate mai degrabă turistice.

Februarie

În 24 februarie, Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Luxemburg, o întrevedere cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, şi a participat, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii. Şeful statului a avut cu acest prilej întrevederi cu Preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer şi cu Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso.

Martie

– Vizite de stat în Japonia, Republica Singapore, Emiratele Arabe Unite

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Japonia, în perioada 6-8 martie. El a avut întrevederi cu Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, cu prim-ministrul Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia a inclus şi o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităţilor locale.

A urmat vizita de stat a Preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Singapore, în perioada 9-10 martie, fiind prima vizită la nivel de Preşedinte al României în această ţară, în ultimii 20 de ani, respectiv în contextul în care în anul 2022 au fost sărbătoriţi 55 de ani de relaţii bilaterale”. Preşedintele Klaus Iohannis a avut convorbiri oficiale cu Preşedintele Halimah Yacob şi cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong.

Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, a relatat la acel moment că preşedintele Iohannis a mers în Japonia cu un avion privat care a plecat de la Bucureşti şi a făcut o escală la Sibiu, precum şi o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Preşedintele Klaus Iohannis a fost în perioada 18-21 martie 2023 în Emiratele Arabe Unite, la invitaţia Preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială a Preşedintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite a fost prima vizită la nivel de Preşedinte al României în această ţară în ultimii 20 de ani. Cu prilejul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, Preşedintele României a avut întrevederi cu Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, şi cu vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a fost invitat să viziteze două simboluri ale culturii şi istoriei naţionale: Monumentul Martirilor şi la Marea Moschee din Abu Dhabi,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *