18 / 06 / 2024


Ursula von der Leyen îi face o vizită surpriză lui Zelensky – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 04/11/2023

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă la Kiev, înainte ca un raport al UE privind progresele înregistrate de Ucraina în procesul de aderare să fie prezentat săptămâna viitoare, scrie Reuters, care citează un deputat ucrainean.

Deputatul Yaroslav Zheleznyak a anunțat pe canalul său de Telegram că von der Leyen este așteptată să vorbească în parlamentul ucrainean.

Se așteaptă ca evaluarea UE, care urmează să fie prezentată miercuri, să detalieze cât de mult a avansat Ucraina în îndeplinirea diverselor criterii economice, juridice și de altă natură pentru a deschide calea negocierilor de aderare.

Ucraina, care a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană la câteva zile după invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, consideră că aderarea este o prioritate absolută.

Cei 27 de membri ai UE urmează să decidă, în cadrul unui summit în decembrie, dacă vor permite Kievului să înceapă negocierile de aderare, un demers care necesită sprijinul unanim al tuturor membrilor blocului.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *