27 / 05 / 2022


Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii vrea tinerețe veșnică și le dă „salarii de fotbaliști” cercetătorilor care caută nemurirea

După ce a cucerit spațiul, al doilea cel mai bogat om al lumii, Jeff Bezos (58 de ani), investește o…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 24/01/2022

După ce a cucerit spațiul, al doilea cel mai bogat om al lumii, Jeff Bezos (58 de ani), investește o sumă uriașă într-un laborator de regenerare celulară, Altos Labs, care promite să prelungească viața cu până la 50 de ani.

Fondatorul companiei Amazon și, totodată, primul miliardar care a zburat pe orbita Pământului, a anunțat recent „un salt calitativ” tîn startup-ul care duce o luptă împotriva îmbătrânirii.

Concret, Bezos l-a numit director executiv pe fostul supermanager farmaceutic Hal Barron, în vârstă de 59 de ani, angajat anterior în multinaţionala britanică Glaxo Smith Kline. Odată cu numirea lui Barron, Altos Labs a primit și o infuzie de 3 miliarde de dolari.

Compania înființată de Bezos împreună cu alți miliardari, precum rusul Yuri Milner, și cu fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner, face cercetări în reprogramarea celulară, posibila cheie pentru prelungirea speranței de viață, prin înfrângerea bolilor grave, cum sunt tumorile. 

Din septembrie, Altos Labs are o campanie de recrutare în rândul celor mai respectaţi academicieni, cărora le oferă, potrivit Times, „salariile fotbaliştilor”. Printre aceştia se numără şi biologul Juan Carlos Izpisua Belmonte, care a prezis recent că viaţa ar putea fi prelungită cu „cel puţin 50 de ani”, şi deţinătorul Premiul Nobel pentru Medicină, Shinya Yamanaka, specialist al celulelor stem.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: