04 / 12 / 2021


Universitatea Tehnică a Moldovei, colaborare cu o universitate din Portugalia ~ InfoPrut

Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Coimbra din Portugalia și-au consolidat relațiile de colaborare în domeniul științific și educațional prin…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/10/2021

Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Coimbra din Portugalia și-au consolidat relațiile de colaborare în domeniul științific și educațional prin semnarea unui acord de colaborare.

În cadrul parteneriatului dintre cele două universități, a fost organizată o întrevedere online pe platforma Zoom, cu participarea Ambasadorului Republicii Moldova în Portugalia – Alexei Cracan, și consilierului Ambasadorului Republicii Moldova în Portugalia –Petru Butucel. Universitatea Coimbra a fost reprezentată de către prorectorul João Nuno Calvão da Silva, consiliera rectorului – Silvia Silva Dias și șefa Direcției Relații Internaționale – Liliana Morreira.
În cadrul întrunirii s-a convenit asupra acțiunilor care se vor întreprinde, la toate nivelurile, în cadrul parteneriatului dintre universități. Se are în vedere, în primul rând, facilitarea programelor de mobilitate pentru studenți, studenți-masteranzi, studenți-doctoranzi și cadre științifico-didactice; conlucrarea pe segmentul instruire, cercetare și schimbul de informații şi materiale instructiv-metodice.
Totodată, rectorul UTM a optat pentru inițierea unor programe de instruire cu diplomă dublă și pentru implicarea în mobilitățile din cadrul Programului ERASMUS+, UTM având deja o frumoasă experiență în acest sens.
Colaborarea cu Universitatea Coimbra din Portugalia reprezintă pentru Universitatea Tehnică a Moldovei un aspect important în procesul de accelerare a deschiderii internaționale prin extinderea tuturor formelor de cooperare, ceea ce va facilita schimbul de experiență și noile direcții de valorificare a domeniului științific și de cercetare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: