20 / 09 / 2021


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, noi demersuri pentru a trece Prutul la Orhei

O delegație a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a avut astăzi o întrevedere cu autoritățile din Orhei.  În…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/09/2021

O delegație a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a avut astăzi o întrevedere cu autoritățile din Orhei. 
În cadrul întâlnirii, Tudorel Toader, rectorul UAIC și Corneliu Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare instituţională şi personal, au discutat cu Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei din Republica Moldova și cu Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, noi aspecte privind posibilitatea înființării unei extensiuni a UAIC în orașul respectiv.
În cadrul acestei extensiuni urmează să funcționeze, începând cu anul universitar 2022-2023, specializarea Geografia turismului din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, studii de licență, forma de învățământ cu frecvență la zi, pentru care vor fi disponibile 100 de locuri. De asemenea, tot în cadrul acestei extensiuni se intenționează înființarea specializării Chimie alimentară.
Autoritățile din Orhei vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile necesare pentru desfășurarea activităților didactice.
Posibilitatea înființării unei extensiuni la Orhei s-a conturat și în urma vizitei efectuate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași de către Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, în luna martie a acestui an. Atunci s-au evidențiat aspecte privind oportunitățile de care pot beneficia tinerii din această regiune, accesând programe de studii universitare de licență sau master.
În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are două extensiuni în Republica Moldova, una la Bălți, înființată în anul universitar 2010-2011 și alta la Chișinău, care funcționează începând cu anul universitar 2016-2017.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: