05 / 07 / 2022


Uniunea Europeană prelungește sancţiunile impuse Rusiei ~ InfoPrut

Uniunea Europeană a prelungit cu încă şase luni, până la 31 ianuarie 2022, sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul acesteia în…

De redactia , in Internațional , at 12/07/2021

Uniunea Europeană a prelungit cu încă şase luni, până la 31 ianuarie 2022, sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Sancţiunile au fost adoptate în iulie 2014 ca reacţie la anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea şi la sprijinul acordat de Moscova separatiştilor din estul Ucrainei, fiind prelungite ulterior cu regularitate.
Uniunea Europeană a legat relaxarea sancţiunilor de progrese în implementarea acordurilor de la Minsk, care cheamă la o încetare necondiţionată a focului şi la retragerea armamentului greu de către ambele părţi de pe linia frontului din estul Ucrainei.
Sancţiunile europene au ca ţintă sectorul financiar, industriile de energie şi apărare din Rusia, blocând accesul băncilor pe pieţele UE şi limitând anumite importuri.
Separat, sunt în vigoare sancţiuni care vizează schimburile comerciale cu peninsula Crimeea şi Sevastopol, teritorii anexate de Rusia.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: