19 / 06 / 2021


Uniunea Europeană înăspreşte controalele asupra exporturilor de vaccin anti-COVID-19

Uniunea Europeană a decis miercuri să înăsprească controalele asupra exporturilor de vaccin împotriva COVID-19, transmit AFP şi dpa, citate de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 25/03/2021

Uniunea Europeană a decis miercuri să înăsprească controalele asupra exporturilor de vaccin împotriva COVID-19, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Confruntat cu dificultăţi legate de livrările de vaccin, blocul comunitar a creat în ianuarie un sistem de monitorizare a exporturilor de vaccin anti-COVID-19, pe fondul unei dispute cu producătorul britanico-suedez AstraZeneca.

Până acum, exporturile puteau fi blocate numai dacă se considera că o companie nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale faţă de UE şi erau acoperite doar exporturile către anumite ţări. Comisia Europeană a renunţat la excepţiile pentru exporturile către ţările vecine.

Noul sistem, mai strict, introduce de asemenea două noi criterii: luarea în calcul a gradului de avansare a campaniei de vaccinare în ţara respectivă şi dacă statele producătoare de vaccin exportă într-o manieră reciprocă.

Posibilitatea restricţionării vaccinurilor anti-COVID-19 a cauzat tensiuni cu Regatul Unit, care este un destinatar major al vaccinurilor produse în interiorul UE. Uniunea Europeană este un exportator important de vaccinuri împotriva COVID-19, până în prezent aproximativ 43 de milioane de doze fiind livrate dinspre UE către ţări terţe.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: