16 / 01 / 2022


Uniunea Europeană, granturi pentru mai mulți antreprenori din Cahul

14 antreprenori din regiunea Cahul au primit granturi în valoare de la 15.000 până la 30.000 de euro fiecare din…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/12/2021

14 antreprenori din regiunea Cahul au primit granturi în valoare de la 15.000 până la 30.000 de euro fiecare din partea Uniunii Europene. Totodată, au fost oferite certificate de grant în valoare de până la 20.000 de euro fiecare pentru două organizații non-guvernamentale și sprijin în valoare de 1620 de euro fiecare pentru trei asociații obștești din regiunea Cahul. Această asistență a fost acordată în cadrul celui de-al doilea apel de granturi lansat de Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.
„Ceremonia de acordare a granturilor de astăzi arată încă o dată că Uniunea Europeană oferă un sprijin tangibil pentru redresarea economică, de care beneficiază oamenii din Republica Moldova. Asistența acordată în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie este însoțită de activități de mentorat și traininguri, care în cele din urmă vor stimula crearea de locuri de muncă și vor dezvolta afacerile locale în Cahul și Ungheni. Acest lucru va crește atractivitatea regiunilor-cheie pentru investiții ulterioare”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
Astfel, șapte companii existente și șapte start-up-uri din Cahul vor beneficia de asistență financiară din partea UE pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerilor, creării de noi locuri de muncă și sporirea atractivității regiunii pentru noi investiții. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite, pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunii-cheie.
Beneficiarii programului de granturi pentru business, ediția a doua, acoperă domenii diverse de activitate: agricultură, turism, patiserie, croitorie, materiale de construcție ș.a. În total, afacerile susținute vor crea peste 100 noi locuri de muncă permanente și sezoniere în Cahul. De asemenea, inițiativele civice susținute de UE vor ajuta comunitățile din Cahul să rezolve mai multe probleme cu care se confruntă.
Câștigătorii celui de-al doilea apel de granturi lansat în luna mai 2021 de Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” au fost selectați în cadrul unui concurs la care s-au înscris 106 antreprenori din Cahul și Ungheni. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: