26 / 05 / 2024


UNICEF și Marea Britanie, donație de echipamente IT pentru asistenții sociali din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/04/2024

Un lot de echipamente IT în valoare de 1,41 milioane de dolari a fost donat Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.
Cele 1347 calculatoare staționare și 579 laptopuri sunt destinate angajaților din prima linie din domeniul asistenței sociale și au fost procurate de UNICEF cu sprijinul financiar al Guvernului Marii Britanii.
Astfel, în premieră, fiecare asistent social și fiecare specialist în protecția drepturilor copilului din Republica Moldova va avea echipamentul IT necesar pentru buna desfășurarea a activității sale.
„Este foarte complicat să oferi o intervenție eficientă dacă nu ai acces la tehnologie informațională performantă. De aceea, în cadrul acestui eveniment vom dona peste 1500 de echipamente IT performante pentru toți colegii noștri din prima linie, asistenți sociali, specialiști în protecția drepturilor copilului”, a remarcat Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău.
La rândul său, Maha Damaj, reprezentantă UNICEF în R. Moldova, a subliniat că această donație vine să ajute sistemul să funcționeze mai bine.
„UNICEF se angajează să consolideze sistemul de protecție socială prin asistență tehnică, inițiative de consolidare a capacităților lucrătorilor sociali și dotarea cu echipamente IT esențiale. Aceste eforturi au ca scop împuternicirea lucrătorilor din prima linie, care joacă un rol esențial în abordarea nevoilor acute ale grupurilor vulnerabile. Sprijinul respectiv va consolida substanțial sistemul de protecție a copilului, permițându-ne să oferim mai rapid servicii de mai bună calitate copiilor și familiilor aflate în dificultate”, a subliniat ea.
De asemenea, Pippa Brown, consilier umanitar, Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO), a menționat că acest sprijin este acordat în contextul Fondului Umanitar al Marii Britanii în regiune. Prin intermediul acestei asistențe, Marea Britanie oferă sprijin și Republicii Moldova din momentul în care a avut loc invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2024.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *