21 / 09 / 2021


Ungaria și Slovacia au inaugurat un nou pod peste Dunăre / Care este următorul proiect de infrastructură pentru care vor colabora cele două țări | .News

Dunărea văzută la Bratislava (sursă foto: Pixabay) Ungaria și Slovacia au inaugurat un nou pod peste Dunăre, construit în nordul…

De redactia , in Actualitate , at 18/09/2020

Dunărea văzută la Bratislava (sursă foto: Pixabay)
Ungaria și Slovacia au inaugurat un nou pod peste Dunăre, construit în nordul Ungariei, notează MTI, citat de Agerpres. Investiția a fost finanțată din fonduri europene.
La inaugurarea noului pod din apropiere de Komarom au luat parte premierii Ungariei și Slovaciei, Viktor Orban și Igor Matovic. Cei doi au anunțat că următoarea investiție comună în infrastructură va fi o linie feroviară de mare viteză, care va conecta Budapesta, Bratislava și Varșovia.
Linia feroviară va permite călătorilor să ajungă de la Budapesta la Varșovia în aproximativ cinci ore și jumătate, în timp ce timpul actualmente necesar călătoriei este unul dublu. Distanța între Budapesta și Bratislava ar trebui să poată fi parcursă în mai puțin de două ore, la bordul trenurilor care se vor deplasa cu viteză de 350 de kilometri pe oră.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: