22 / 06 / 2024


Ungaria risca să rămână fără drept de vot în UE – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 16/12/2023

Liderii țărilor Uniunii Europene ar fi putut priva Ungaria de dreptul de vot în timpul dezbaterii subiectului referitor la începerea negocierilor de aderare a Ucrainei – potrivit vicepremierului ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Olha Stefanişina.

„Decizia a fost luată. Dar vreau să spun că, dacă situația ar fi fost mai critică decât ieri (joi, n.r.), statele membre UE, 26 la număr, erau gata să priveze Ungaria de dreptul de vot” – a dezvăluit Stefanişina.

Potrivit acesteia, o astfel de procedură oficială există, dar nu a fost niciodată folosită. Oficialul ucrainean a mai sugerat că acest lucru a fost un argument pentru premierul ungar, Viktor Orbán, să părăsească sala în timp ce ceilalți lideri au votat în favoarea deschiderii negocierilor cu Ucraina.

Amintim că premierul ungar a părăsit sala în timp ce liderii europeni au luat decizia de a începe negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova – potrivit unor diplomați de la Bruxelles. Ulterior, Viktor Orbán a transmis pe Facebook că Ungaria nu a dorit să participe la „decizia proastă” a Consiliului European de a deschide discuțiile de aderare cu Ucraina.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *