13 / 07 / 2024


Ungaria: Panouri publicitare o arată pe Ursula von der Leyen alături de Alex Soros – „Să nu dansăm pe muzica lor!” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 25/11/2023

Partidul de guvernământ din Ungaria a dezvăluit panouri publicitare care o defăimează pe președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, pentru prima dată când a făcut-o o țintă personală într-o campanie similară cu cea care a înfuriat Bruxelles-ul în 2019, scrie Reuters, potrivit mariustuca.ro.

Panourile, ridicate peste noapte pentru a lansa o campanie pentru alegerile parlamentare europene din iunie viitor, o înfățișează pe Von der Leyen alături de Alex Soros, fiul finanțatorului liberal născut în Ungaria George Soros, o țintă a ostilității din partea Partidului Fidesz al lui Orban.

Sloganul spune: „Să nu dansăm pe melodiile lor”. Soros este evreu și unii critici consideră rolul central pe care îl joacă în propaganda Fidesz ca o dovadă a antisemitismului, pe care Fidesz îl neagă cu fermitate.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a declarat că panourile nu au deranjat-o pe von der Leyen.

„I-am arătat imaginile președintelui. Ea nu a clipit. Complet neabătută”, a spus el. „Știm că nu este prima dată, probabil că nu este ultima dată. Avem afaceri de făcut. Avem crize de gestionat, avem politici de implementat.”

Panouri similare care îl arătau pe predecesorul lui Von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de bătrânul Soros, au atras o mustrare de la Bruxelles în 2019. Fidesz le-a dat jos după ce principalul grup PPE de centru-dreapta din Parlamentul European a amenințat că va expulza partidul maghiar. Fidesz a părăsit PPE doi ani mai târziu.

Orban, al cărui guvern a încercat să deblocheze miliarde de euro din fonduri UE suspendate de Bruxelles din cauza politicilor Fidesz, a declarat sâmbătă că Ungaria „trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles”.

Se așteaptă ca Ungaria să fie un punct central al următorului summit UE de la jumătatea lunii decembrie, fiind țara UE cea mai apropiată față de Rusia și sceptică față de planurile de a oferi Ucrainei o cale de aderare la bloc, care se așteaptă să fie problema principală a summit-ului.

Orban a trimis vineri un sondaj maghiarilor, întrebând dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde aderarea.

Fundația Soros acuză campania guvernului maghiar de antisemitism

„Banii contribuabililor maghiari sunt din nou folosiți pentru a plăti propaganda politică care este profund contaminată de antisemitism”, a spus un purtător de cuvânt al Open Society Foundations într-un răspuns la întrebările Reuters, scrie RadioUsa

„Aceasta este o tactică bine uzată de guvernul maghiar – creând o amenințare străină vagă și imaginară de a distrage atenția alegătorilor de la problemele interne reale…”

Orban a spus că în Ungaria există toleranță zero față de antisemitism,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *