19 / 06 / 2021


„Unapologetic”? Guvernul Indiei iese la atac împotriva Rihannei

India a acuzat „indivizi străini” și celebrități de „senzaționalism” după ce cântăreața pop Rihanna și-a exprimat pe Twitter susținerea pentru…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 03/02/2021

India a acuzat „indivizi străini” și celebrități de „senzaționalism” după ce cântăreața pop Rihanna și-a exprimat pe Twitter susținerea pentru fermierii care protestează în această țară, relatează BBC.

La câteva ore după tweet-ul cântăreței și activista Greta Thunberg și Meena Harris, nepoata vicepreședintelui SUA, și-au exprimat simpatia pentru fermierii indieni pe Twitter, postările lor amplu distribuite atrăgând mii de răspunsuri.

why aren’t we talking about this?! #FarmersProtest https://t.co/obmIlXhK9S

— Rihanna (@rihanna) February 2, 2021

Fermierii indieni protestează la periferia capitalei Delhi împotriva unor noi legi agricole.

Ministerul de externe al Indiei a afirmat într-un comunicat remis miercuri că parlamentul țării a adoptat „legislație reformatoare în legătură cu sectorul agricol” după o discuție și o dezbatere completă.

„Tentația comentariilor și hashtag-urilor senzaționaliste de pe social media, în special când sunt folosite de celebrități și alții, nu este nici adevărată și nici nu arată responsabilitate”, a adăugat comunicatul.

Tweet-ul de marți al Rihannei a cuprins și o știre despre blocarea internetului în locațiile de protest din India.

Autoritățile au suspendat accesul la internet în trei zone din preajma Delhi-ului unde zeci de mii de fermieri și-au montat corturile și protestează împotriva noilor legi.

Guvernul a declarat că măsura a fost luată pentru a „menține siguranța publică”.

Protestele au făcut înconjorul presei internaționale săptămâna trecută după ce o demonstrație a fermierilor a degenerat în confruntări violente în urma căreia un protestatar și-a pierdut viața și zeci de polițiști au fost răniți.

Tweet-ul Rihannei către cei 101 de milioane de urmăritori ai ei a făcut ca numele cântăreței să urce direct în trendurile din India de pe platformele social media.

Însă unii au criticat cântăreața că și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva legilor apărate de guvern și susținătorii acestuia.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: