23 / 06 / 2021


Un vaccin pentru sărăcie nu ne dați?! – CRITICII.RO

Zici că nu trebuie luați la puricat din prima, trebuie lăsați să lucreze așa cum s-au angajat. Angajamente buluc, realizări…

De redactia , in Internațional , at 27/03/2021

Zici că nu trebuie luați la puricat din prima, trebuie lăsați să lucreze așa cum s-au angajat. Angajamente buluc, realizări și pietre de temelie zero.
Totul începe cu o poveste frumoasă, un Făt Frumos care le promite românilor marea cu sarea dacă primește un guvern al său. L-a primit chiar cu un an înainte de alegeri chiar. Noi ne-am prins de figura că-i vrăjeală, dar am înghitit-o cumva, l-am lăsat și după alegeri să-și facă “guvernul meu” . Apoi începe calvarul austeritatii pentru români: primul ministru spune clar și răspicat că programul de guvernare este altceva decât programul electoral promis în campania electoral. Cele 70 de miliarde de euro promiși în campanie cu girul comisiei europene se transformă în cei 30 de miliarde răsfirați prin planuri de reziliență și redresare, car nu capătă încă girul european, atragerea unor fonduri comunitare rămâne în continuare o iluzie atâta timp cât guvernul se poate împrumuta la bănci.
Am depășit și spectacolul cu pilele, amantele și toți lipitoriii de afișe așezați pe funcții ministeriale. Au brevetat și ocuparea funcțiilor fară studii de specialitate chiar și pentru portofoliile de ministru. Salariile nesimțite și pensile speciale au fost uitate acolo, undeva în campania electorala de anul trecut, că nu mai contează, trebuie îndestulată și noua clientelă.
Copii noștri merg spre nicăieri, despre tabletele promise nu se mai aude nimic, învățământul nu este demult o prioritate. Se amână și plata pentru educația timpurie a copiilor, ce dacă e dată lege, tot vrăjeală electorală se cheamă.  Dacă sunt bani pentru plătit presa, e suficient cât să ne tina mintea ocupată cu spaimă și îngrijorări. Rând pe rând localitățile țării intră în carantină, nimic nu intră, nimic nu iese, nimic nu mișcă. Asta până când vine vremea capitalei. Grangurilor păpușari nu le convine să se blocheze capitala,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: