21 / 05 / 2022


Un tânăr din Oradea, infectat cu Sars-Cov-2, descrie în detaliu simptomele pe care le-a avut: „Au fost cele mai ciudate dureri pe care le-am simțit vreodată”

Contrar opiniei multora că tinerii nu se infectează cu virusul Sars-Cov-2 sau că, deși se îmbolnăvesc, nu prezintă simptome, Alex Trandafir,…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 28/10/2020

Contrar opiniei multora că tinerii nu se infectează cu virusul Sars-Cov-2 sau că, deși se îmbolnăvesc, nu prezintă simptome, Alex Trandafir, un orădean în vârstă de 18 ani care locuieşte în Marea Britanie, este dovada că virusul nu ocoleşte pe nimeni.

Student la Universitatea din Loughborough, unde învaţă Geografie şi Management, Alex s-a îmbolnăvit cu Covid-19 şi a mărturisit pe Facebook că a avut dureri serioase de cap şi musculare, dar şi alte stări care l-au îngrijorat. Acum este vindecat şi, pentru a veni în ajutorul altor tineri, nu doar că şi-a mărturisit experienţa, ci a prezentat şi detalii ale stărilor prin care a trecut.

A început cu dureri musculare

Primul simptom, pe care iniţial nici nu l-a asociat cu Covid-19, a fost o durere musculară în zona spatelui, pe are Alex a pus-o pe seama antrenamentului de la sala de sport. Abia în ziua următoare, când a avut dureri de cap, febră, frisoane, ameţeli şi probleme digestive şi-a dat seama că ar putea fi infectat cu Sars-Cov-2.

Tânărul recunoaşte că s-a speriat. “Cu febra au venit niște frisoane groaznice, la modul în care pe la ora 22 am vrut să merg la baie și nu mă puteam ridica din pat. Cu frisoanele au venit amețeli, stări de rău ș.a.m.d. Eram foarte panicat. Era prima dată când mă îmbolnăveam departe de casă, eram singur și avem în spate un istoric foarte predispus pentru complicații în contextul Covid-19 – sunt astmatic și orice răceală se poate transforma ușor în pneumonii interstițiale. Am reușit cumva să adorm, cu greu. Am transpirat enorm noaptea aia. Am luat doar un paracetamol înainte să adorm, nimic mai mult, pentru că știam că nu e indicată administrarea de antitermice atât timp cât temperatura nu depășește 39 de grade Celsius”,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: