17 / 04 / 2024


Un supraviețuitor al Gulagului stalinist va fi canonizat de BOR ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/10/2023

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a participat la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată pe 25 octombrie sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
„Această ședință a Sfântului Sinod a adunat într-un dialog teologic și administrativ fructuos ierarhii din întreaga țară și diaspora românească și a avut ca scop dezbaterea mai multor subiecte importante în contextul bisericesc, liturgic și administrativ”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.
Unul dintre subiectele majore discutate în cadrul ședinței a fost propunerea venită din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, subordonată Mitropoliei Basarabiei, avizată de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, privind canonizarea Protosinghelului Iraclie Flocea (11 mai 1893 – 16 august 1964). Protosinghelul Iraclie a fost un slujitor dedicat al Bisericii Ortodoxe Române, cunoscut pentru viața sa sfântă, pentru lucrarea misionară, dar și pentru mărturisirea credinței în perioade dificile, cum ar fi timpul regimului comunist.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a constatat viața sfântă și mărturisirea exemplară a Cuviosului Iraclie Flocea și a aprobat continuarea documentării canonizării acestui slujitor al Bisericii. Mai mult, icoana și proiectele slujbelor în cinstea Cuviosului Iraclie au fost acceptate pentru a fi finalizate. Data canonizării va fi stabilită ulterior, dar se anticipează că acest eveniment important va avea loc în viitorul apropiat.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *